Kreér dit eget hjemmenetværk

Netværkskabel

Alle har i dag deres eget netværk derhjemme. Det kan sagtens være, at det kun består af en ældre computer og en støvet router, der står et sted mellem alle dine rodekasser, men det er stadigvæk et netværk. Det hele handler om at gøre det til ens eget. Du kan prøve at justere dit eget netværk derhjemme, så det passer til dit behov eller situation. Læs videre her, hvis du er nysgerrig.

Tag udgangspunkt i et trådløst netværk

Det er altså ikke så optimalt at have en masse netværkskabler liggende rundt i hele huset. Man ender bare med at falde over dem, når man går forbi. Derfor er det langt de fleste, der foretrækker et trådløst netværk derhjemme. Det kan sagtens være, at du foretrækker at have en masse ledninger. Det gør også nettet langt mere optimalt til større overførsler af data eller til streaming. Men det vil altså være lettere for dig, hvis din router er trådløs, eftersom den typisk står et helt andet sted end ved din computer.

Det kan i længden også blive meget rodet med en masse ledninger, men du kan selvfølgelig selv bestemme, hvordan dit hjemmenetværk skal se ud. Der er dog metoder, der kan få dit trådløse internet til at arbejde hurtigere, uden du behøver kabler.

Lav dig eget netværkssystem

Alt efter hvor stort dit hus er, kan du bygge dit eget lille system. Der er mange, der vælger at gemme deres routere væk, så man ikke kan se den. De fleste synes nemlig, at den er grim at se på. Det betyder dog som regel, at det bliver sværere for den trådløse wi-fi at nå hele huset rundt. Der er heldigvis en løsning.

Som det første kan du købe en Switch til dit hjemmenetværk. Den fungerer som et vejkryds mellem routeren og netværksenhederne. Du tilslutter dem blot til din Switch og så er det overstået. På den måde kan du finde et mere optimalt sted i huset at lægge den, der måske er lidt tættere på alle dine enheder.

Køb trådløse forstærkere til huset

Hvis du vil have det endnu nemmere, så kan du også købe nogle trådløse forstærkere og sætte dem rundt omkring i huset. De er rigtig smarte, da du blot skal sætte dem ind i stikkontakterne. Det vil sige, at du kan lave dit eget lille hjemmenetværk med forstærkere, hvis du har lyst.

Det er dog en billig løsning. Og resultatet varierer typisk efter, hvilken trådløs forstærker du har købt. Det vil heller ikke være helt nok nogle gange, hvis du som sagt bruger internettet til at overføre større mængder af data, eller hvis du streamer videoer i HD. Det behøver ikke engang at være dig. Måske har du børn hjemme, der afhænger af et kraftigt signal.

Netværkskabler er uundgåelige

Hvis din familie netop består af en masse unge mennesker, der elsker at spille computerspil, så er den bedste løsning altså et netværkskabel. Ellers ender det med, at de klager over dårligt wi-fi. Det er for mange en stor udfordring at bruge kabler, da det kræver planlægning.

Du skal som det første slutte netværkskablerne til selve routeren eller gennem et netværks vægdåse, der er forbundet til din router. Derefter kan du danne dig et overblik over, hvordan du kan gemme dem væk. Den absolut bedste måde at gøre det på er ved at sætte ledningerne fast langs væggen, så man ikke falder over dem. Du kan også finde diverse kabelsamlere på nettet, der gemmer kablerne væk. Det er en nem måde at få dem samlet og lagt væk, så man ikke behøver at skulle lægge dem ind i selve væggen.