Kender du de bedste apps til udlandet? Her er de

Apps

At have nogle gode apps med når du rejser til udlandet kan gør livet meget nemmere. Her er nogle af dem:

  • Pack Point – her kan du lave pakkelister, eller bruge nogle af dem appen kommer med. Det er smart og kan spare dig masser af tid – og frustration
  • Google Translate – med talegenkendelse bliver Google Translate til en virtuel tolk. Det fungerer ikke altid 100%, men er super godt når du står og skal kommunikere på et fremmed sprog
  • MMX – let tilgængelige lufthavnsinformationer. En slags rejseleder til lufthavne. Det kan ellers være svært at finde rundt i et fremmed lufthavn. Du kan sagtens ende med at løbe flere kilometer forgæves.
  • Rome2Rio – Denne app er lige så genial som danske Rejseplanen. Det er Rejseplanen om igen, men internationalt, til både fly, bus, tog, fra et land til et andet
  • XE Currency – en praktisk valutaomregner der holder sig selv opdateret.

Når du kender de bedste apps, mangler du blot at kende dine rettigheder, så er du klar til at rejse

De fleste har oplevet flyforsinkelse eller endda aflysninger. Ofte er det eksterne årsager, som endda kan finde sted i den anden ende af verden. Den globale flytrafik er som et netværk, bygget af domino sten.

Det kan være et vulkanudbrud på Island, eller et pilotstrejk i Frankrig. Eller en bombevarsel i Mumbay, eller noget helt andet. Flyforsinkelser kan ramme dig hvor som helst, når som helst.

Irriterende er det i al fald, men under bestemte omstændigheder har du ret til kompensation – hvis du ved hvordan du skal søge den.

Reglerne er simple, men ikke lette at få øje på

At mange simpelthen ikke er sig klar over deres rettigheder ved en flyforsinkelse, skyldes ikke mindst at flyselskaberne ikke broadcaster dem. Selv om de er forpligtet til at oplyse dig om dine rettigheder, så gør de det sjældent ordentligt.

Nogle gange bliver du direkte misinformeret af flyselskaberne, når du prøver at drøfte emnet. Selv om flyselskaber er forsikret mod disse hændelser, så betyder en flyforsinkelses sag ekstra administrativt arbejde for dem. Og det vil de helst undgå.

Hvornår er du så berettiget til kompensation ved en flyforsinkelse?

Det korte svar er, hvis du har oplevet at dit fly var forsinket indenfor de sidste 2 år, så kan du være berettiget til kompensation fra flyselskabet.

Fanden gemmer sig i detaljerne

En kompensation kan ikke give dig den forsømte tid tilbage, ej heller befri dig for efterfølgende konsekvenser. Men det er dog en anerkendelse, og kontante penge i din hånd, som du ellers ville gå glip af.

Udover 2 års forældelsesfristen er der også nogle mere detaljerede regler, som i noget omfang afgrænser dine muligheder for kompensation. Du har ret til kompensation, hvis dit fly er forsinket med:

  • Mindst to timer for flyvninger under 1.500 km. Her er du berettiget til en kompensation på € 250,- som svarer til ca. 2.000, – kroner.
  • Et minimum af tre timer for flyrejser over 1.500 km indenfor EU. Her ligger kompensationen på € 400, hvilket svarer til omkring 4.500, – danske kroner.
  • Fire timer, eller flere, for flyture fra eller til et EU-land, når afstanden er over 3.500 km. Det kan du få € 600,- i kompensation for, hvilket svarer til ca. 4.500, – kroner.

Lad professionelle køre din kompensationssag

Der findes flyhjælp virksomheder som er professionelle i at søge og få kompensation for flyforsinkelser. De har masser af ressourcer, og deres succesrate ligger på ca. 92%. Det kan være en god ide at lade dem tage det tunge slæb med at rejse en sag.

Servicen er naturligvis ikke gratis, men du betaler kun hvis du vinder din sag.

Du har intet at tabe, men alt at vinde.

Vær den første til at kommentere

Skriv din kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*