Få det maksimale ud af din træning

fitness-ur

I jagten på at få sommer og strand kroppen kan der være mange udfordringer der skal overkommes. Når først du reelt set er kommet i gang med at træne, kan det være at du i stedet er usikker på hvor mange kalorier du reelt set forbrænder på din løbetur. Eller det kan være at du ikke synes det er så nemt at huske hvor ofte du har fået trænet, når du skal tænke en måned tilbage. Det er detaljer det kan være rart at have styr på for at få det bedste ud af ens træning. Heldigvis findes der mange hjælpemidler man kan købe fysisk, men ofte nogle der er internetbaseret, som kan hjælpe dig til at få det maksimale ud af din træning.

Ét ur – mange funktioner

Næsten uanset hvilken form for træning du gør brug af, om det er løb, cykling eller zumba i fitnesscenteret, så kan de fleste have gavn af at købe sig et fitnessur. Men først er det dog vigtigt at gøre sig klart hvad man ønsker at dette ur skal kunne for at det dækker ens behov. Hvis du er typen der løber eller cykler meget, kan det være en stor fordel at anskaffe sig et fitnessur med en GPS funktion. På den måde kan du bedre holde øje med hvor langt du har løbet eller cyklet og du kan endda ofte koble uret op med til telefon, så du også har alle informationerne på den. For andre er det vigtigt at uret er vandtæt og dermed også kan bruges når man svømmer. Helt tredje ønsker andre at et sådant ur bør være i stand til at måle ens søvnmønster, så man får et bedre indblik hvor god en nats søvn man får og derefter se om noget skal ændres så den bliver forbedret.

Der findes og det der kaldes et smartwatch, en form for udvidet fitnessur, en hybrid mellem en smartphone og et fitnessur. Her kan man tjekke sine mails og få besked når der tikker en SMS ind. Dem der også har en GPS funktion, behøver ikke engang at være lige ved siden af din telefon for at give dig disse beskeder. Så du kan uden videre efterlade mobilen derhjemme og stadig se hvis du modtager en vigtig SMS. Der findes endda nogle smartwatches som kan lagre musik.

En online fitnessverden

Går man på internettet vil man opdage at der findes et væld af tilbud til den aktive sportsudøver. Dette kan for eksempel være en online personlig træner. Sådan en træner kan hjælpe dig med en kostplan eller på anden måde være en sparring i forbindelse med dit træningsforløb. Med de gode råd han eller hun vil kunne give dig kan du formå at effektivisere din træning, så du får det bedste ud af det og opnår de mål du har sat dig.

Træning er en side af det at blive sundere, her brænder man de kalorier af som man har indtaget. Men det er mindst lige så vigtigt at have styr på hvor mange kalorier man får kørt igennem på en dag. Igen findes der gode online værktøjer til at holde styr på disse informationer. Man kan blandt andet downloade forskellige apps, hvor man kan taste ind hvad man har fået at spise og drikke i løbet af dagen. Nogle gange er det sågar muligt at tilføje egne opskrifter, så man stadig får et indblik i hvor mange kalorier der er i sådanne produkter. Dette er især en fordel for dem der laver meget mad selv og måske gerne vil vide et mere præcist kalorieantal, end blot at regne med at de i forvejen indtastede retter er lavet med samme type ingredienser.

Udregn BMI online

På internettet er det også muligt at finde frem til hvordan man for eksempel måler sit BMI-tal. Disse tre bogstaver står for Body Mass Indeks. Formålet med at finde frem til dette tal er at det kan være med til at sige om man er under-, over- eller normalvægtigt. Selve udregninger er forholdsvis nemt at klare, idet man blot behøver at kende til sin vægt og højde.

Det skal dog siges at resultatet skal tages med et gran salt, idet formlen ikke kan tage højde for hvorvidt din vægt er et resultat af fylde fedtdepoter eller store muskler. Derfor vil mange muskuløse mænd ryge ind under kategorien præovervægtig eller første klasses overvægtig, selvom de ikke lever et usundt liv. Dette skyldes blot at musklerne vil søge ens vægt hvilket derfor øger resultatet af BMI udregningen. Det er derfor meget vigtigt at man ikke tager sådanne udregninger alt for højtideligt, men kun bruger dem som et pejlemærke. For det ville ikke være sundt hvis man blev for opsat på at være i den laveste del af spektret for normalvægtig, da et usundt fokus på dette kunne lede en ud i en spiseforstyrrelse.