Apps kan hjælpe dig med at holde styr på dit helbred

Dame sidder med telefon

Vi lever i en tidsalder, som kan beskrives med et ord – digital. Vi er omringet af smartphones, gadgets og andre teknologiske nyskabelser. Disse udviklinger kan både have en positiv og negativ indvirkning på vores alles liv.

Her kan du læse mere om, hvordan du kan bruge apps til at holde styr på dit helbred. Først får du dog en lille advarsel – en advarsel, der har været meget omdiskuteret i medierne.

Apps kan både være godt og skidt

Der har været stor diskussion om, hvorvidt det er sundt for personer at tracke sig selv og sin sundhed døgnet rundt. Dette kan hurtigt forvandle sig til en form for negativ overvågning af sig selv. Men der er dog en del fordele at hente, hvis man anvender disse apps og devices til tracking på en fornuftig måde.

Dette var et lidt negativt billede af tracking apps og devices, men der er også positive ting – disse 3 kan være positive.

Skridttæller app – hold styr på dine skridt

En skridttæller app er ikke ligefrem en ny opfindelse. Eller – det er en skridttæller i det mindste ikke. Disse plejede at blive hæftet fast på bukserne, så man kunne følge med i sine skridt i løbet af dagen og se, om man opnåede de famøse 10.000 skridt om dagen.

Nu er det dog ikke længere nødvendigt at have en lille device siddende i buksekanten. Du kan nemlig anvende en skridttæller app til at holde styr på dine skridt. Hvis du gør dette i en længere periode, kan du hurtigt danne dig et overblik over dine vaner. Hvis du konsekvent går mindre end 5.000 skridt ifølge din skridttæller app, bør du overveje, om du skal lave om på dine vaner. Der er ofte valg, du kan træffe i løbet af dagen, som kan forhøje dine skridt en hel del. Du kan for eksempel vælge trappen eller gå en omvej, når du løber ærinder i løbet af dagen.

App til kostplan

Du kan også med fordel anvende en app til at holde styr på dine kostvaner. En sådan app kan hjælpe dig med at udregne dit kalorieindtag, og derved kan du nemt finde ud af, om du ligger i kalorieunderskud eller -overskud.
Denne app kan også anvendes til at strukturere dit indtag af mad, hvis du går meget op i spise rigtigt og ikke mindst på de rigtige tidspunkter. Det kan være hårdt at overholde en kostplan, men det bliver lettere med en app.

App til at holde styr på din træning

Sidst men ikke mindst kan du bruge en app til at tracke din træning og din udvikling. Så kan du se, hvor ofte du træner, og hvordan din udvikling er.

Herudover tilbyder nogle fitnesscentre nogle meget avancerede kropsanalyser, som via en teknologisk vægt, kan tracke din fedtprocent, muskelmasse, BMI og meget andet.