Sådan vælger du et dykkerur

Dykkerur med orange visere

Et dykkerur er en praktisk ting at have med sig, når man begiver sig ned i dybet. Det hjælper dig ikke kun med at se klokken, men kan også bidrage til din overordnede oplevelse og din generelle sikkerhed.

Dykkerure kommer med mange forskellige funktioner og designs, men her kan du læse om, hvordan du vælger et dykkerur, der passer til dig.

Hvad skal du bruge det til?

Hvad skal du bruge dit dykkerur til? Hvor dykker du henne? Hvor langt skal du ned?

Dykkerure er designede til forskellige dybder, selvom langt de fleste selvfølgelig sagtens kan opfylde generelle behov. Men hvis du vil ned, hvor der bliver mørkt, kan det være, du skal kigge efter specifikke dykkerure, der er beregnede til mere ekstreme dybder.

Der er selvfølgelig også forskel på, hvilken slags dykning du begiver dig ud i. Hvis du fridykker uden for meget udstyr, vil du garanteret få fordel af et lettere ur, der ikke generer eller kan mærkes for meget om dit håndled. Hvis du dykker med tank, maske og fødder, vil et større dykkerur dog nok ikke genere dig for meget.

Hvor ofte skal du bruge det?

Dykkerure kommer i prisklasser mellem 1.000 og 10.000 kroner, men kan selvfølgelig også gå under eller overstige dette leje.

Hvis du bruger dit ur ofte, altså mere end et par gange eller tre om året, så er det helt sikkert værd at investere i et, der kan holde i længere tid. Pris og kvalitet går ikke nødvendigvis hånd i hånd, men ofte peger en højere pris på et stærkere ur.

Er du derimod glad for at dykke, men kommer du ikke ad sted mere end et par gange om året, kan du sagtens nøjes med et billigere dykkerur. Hvis du vil bruge det til hverdag, er det selvfølgelig fint at søge efter noget dyrere og mere robust, men hvis ikke, så kan du holde dig til de lavere prisklasser.

Alting afhænger selvfølgelig også af, om du sætter design lige så højt som funktionalitet. Et flot ur er ikke nødvendigvis et godt ur, og det er derfor altid godt at sætte sig ind i apparatets specifikke egenskaber.

Nødvendige kriterier for et dykkerur

Et dykkerur skal, selvfølgelig, være vandtæt – ellers er det ikke et dykkerur. Vandtæthed til 100 meter plejer at være minimummet, men du kan sagtens finde ure, der kan komme længere ned.

Et stopur er ikke nødvendigt, men det kan være en god idé at have, så du kan finde ud af, hvor lang tid det tager at dykke til et bestemt sted, hvis du skal have mindre erfarne dykkere med senere.

En dybdemåler og en GPS er to værdifulde værktøjer, der kan komme dig til gavn og måske endda redde dit liv, hvis du bliver desorienteret under vandet. Sidst er der muligheden for, at dit ur er et smartwatch, der kan forbindes til din telefon – det er selvfølgelig mest praktisk på land, men så kan dit ur bruges i flere situationer end i vandet.