Derfor bør du få et godt regnskabsprogram

Mand arbejder på computer på arbejdet

Et regnskabsprogram er et stykke software som kan holde styr på din virksomheds regnskab. Du kan naturligvis godt lave dine regnskaber i et ganske almindeligt Excel ark, men det kan være ret tidskrævende, og det er op til dig selv at huske at få alt med. Regnskabsprogrammet har til formål at gøre det nemt for dig og din virksomhed at styre økonomien selv. Læs med her, hvis du tænker at et regnskabsprogram kan være noget for dig.

Fordelene ved et godt regnskabsprogram

Et regnskabsprogram skal være skal være nemt at bruge også for dig, der ikke er uddannet hverken bogholder eller revisor. Det skal kort sagt være meget intuitivt at bruge. Det skal være nemt at indtaste dine indtægter og udgifter ind i regnskabsprogrammet. Det siger også sig selv, at du uden problemer skal kunne sætte dine bilag, regninger og kvitteringer i system og afregne moms hvert kvartal. Men et godt regnskabsprogram tager sig også af andre ting. Det kan ofte integreres med andre af din virksomheds funktioner. For eksempel kan du også udskrive og sende fakturaer i mange programmer.

Hvordan finder du det helt rette regnskabsprogram?

Nogle regnskabsprogrammer tilgås online, nogle offline, mens andre igen ligger i clouden. Et online system giver de bedste betingelser for, at du nemt kan ordne økonomien sammen med din revisor, uanset hvor i landet I befinder jer. Mange regnskabsprogrammer koster penge. Enten et engangsbeløb eller et lille beløb hver måned. Før du kaster dig over det første og det bedste regnskabsprogram, kan du jo starte med et gratis program. De gratis versioner indeholder ofte kun de helt grundlæggende funktioner. Men for en mindre virksomhed uden større komplikationer i økonomien, er det ganske fint. Afprøv dets funktioner og se om det er noget for din virksomhed. Det vigtigste i dit valg af program, bør ikke være prisen. Det vigtigste er, om dets forskellige features passer godt til netop din virksomhed. I et godt regnskabsprogram skal det være nemt for dig at hurtigt at overskue og forstå din virksomheds økonomi. Og husk at et ordentligt regnskabsprogram naturligvis skal overholde gældende lovgivning. Derfor skal du vælge et dansk udviklet regnskabsprogram, som er helt i tråd med de danske skatteregler.

Er der nogle ulemper?

Umiddelbart er der ikke mange ulemper ved at automatisere sine regnskaber. Er du ikke regnskabskyndig i forvejen kan der dog være en lille ulempe, idet du ikke lærer de grundlæggende elementer ved regnskabsfaget, når du bruger et regnskabsprogram der kan det hele. Arbejder du ikke til dagligt fra en PC, kan det være en ulempe, hvis dit regnskabsprogram ikke er mobilvenligt. Samtidig kan det være en ulempe snarere end en fordel, hvis dit program indeholder for mange funktioner og features, som du ikke har brug for. Særligt hvis du ikke er vant til at arbejde digitalt med regnskaber. Heller ikke alle regnskabsprogrammer er lige gode, hvis der pludseligt opstår komplikationer i dit regnskab. Rådfør dig eventuelt med din revisor eller bogholder, før du vælger det helt rigtige program for dig.