Sluk for dine IT-gadgets, og du vil spare penge på din strømregning

To telefoner oplader

Vidste du at dine IT-gadgets er en af de helt store udgifter, når det kommer til den årlige strømregning? For selv om du flittigt slukker for dine diverse maskiner og apparater, så betyder dette dog langt fra at de er helt slukkede. Faktisk koster dine en hel del af dine gadgets dig kassen, når de er i dvaletilstand. Men hvordan ved man hvilke gadgets, der rent faktisk er med til at forhøje ens strømregning?

IT-gadgets er de værste energislugere

Hvis man f.eks. er ejer af en kabelboks til at optage alle ens yndlingsudsendelser, så vil det nok overraske mange at den faktisk forbruger lige så meget tændt som slukket. Undersøgelser viser nemlig, at den gennemsnitlige kabelboks forbruger omtrent det samme som en persons samlede årlige strømforbrug i et land som Tanzania. Og billedet ser såmænd ikke kønnere ud med vores laptops, der er ansvarlige for en lignende mængde strøm på årsbasis.

Slukket betyder ikke altid slukket

Hvis man som efterhånden de fleste danskere har en hurtig internetforbindelse, så vil man typisk også have et modem og mindst én router. Du er måske allerede nok klar over, at dit modem og router er tændt 24/7; men var du klar over, at de rent faktisk får din strømregning til at stige markant på årsbasis? Ved at have et tændt modem – selv når du sover – så står du faktisk med et scenarie på hånden, hvor du simpelthen mere eller mindre ubevidst smider penge lige ud af vinduet. Det samme er også tilfældet med dit smart tv, der jo netop er ”smart”, fordi det konstant er tilkoblet en internetforbindelse, hvilket faktisk forbruger en masse ekstra strøm. Og det stopper ikke bare der. Faktisk er tendensen i dag, at flere og flere af vores husholdningsgenstande (lamper, køleskabe, komfurer og meget meget mere) er tilkoblet internettet, hvilket alt sammen betyder en højere strømregning. Vejen ud af denne suppedas er derfor i det mindste at slukke for din netforbindelse, når du ikke bruger den. Og det vil typisk være, når du er på arbejde eller sover. Hvis du stadig skulle være i tvivl, så vil det være en god idé at kontakte en lokal el installatør for lidt kyndig rådgivning om de største energislugere i din husholdning. Gudskelov kan du ganske f.eks. nemt finde en god el installatør Roskilde, Åbenrå eller Sletterhage. Der er nemlig nok at vælge imellem uanset hvor du bor.

Tal med en el installatør og reducer strømforbruget

En el installatør Roskilde vil desuden kunne hjælpe dig, når det kommer til at spare strøm. De vil nemlig ofte kunne installere måleenheder, der kan være med til at overvåge dit strømforbrug. På denne måde kan du helt præcist finde ud af, hvilke IT-gadgets der står for det største forbrug i din husholdning. Når dette så er sagt, så er den absolut nemmeste måde at begrænse dit strømforbrug på selvfølgelig at trække stikket ud, når de ikke anvendes. Ved blot at foretage denne lille ændring i din daglige rutine, så vil du hurtigt opdage hvor meget du egentlig kan spare – og i stedet bruge pengene på noget mere brugbart.

Vær den første til at kommentere

Skriv din kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*