Sådan skaffer SEO dig kunder

Seo

Søgemaskineoptimering eller i daglig tale det mere mundrette SEO, hjælper dig med at få folk til at finde din hjemmeside. En hjemmeside, der er søgeordsoptimeret, har langt større mulighed for at blive fundet af mulige kunder på nettet end hjemmesider uanset hvor smarte de er i designet, der ikke er søgeordsoptimeret.

Statistisk set vil folk der søger på et bestemt søgeord, eks. SEO Roskilde, vælge at gå ind på en af de 3 øverste links. Og markant flest på den første. Det er nye kunder, der er tale om da vi går ud fra at gamle og eksisterende kunder godt kender din hjemmeside.

Sagt på en anden måde at med mindre at din hjemmeside ikke findes i top 3 på et bestemt søgeord vil kunden klikke på din konkurrents hjemmeside, hvis de er bedre til at lave søgemaskineoptimering.

Kan du selv lave SEO?

Ja det er muligt selv at lave SEO på din hjemmeside, det er et arbejde der er tidskrævende, men som også når det bliver gjort også har en stor indvirkning på din hjemmeside og antallet af kunder du får via din hjemmeside.

Det allerbedste er at tænke SEO ind fra begyndelsen, når du designer din hjemmeside, så den bliver optimeret fra start og ikke skal laves om hen ad vejen.

Der er en teknisk del af SEO, som er lidt mere svær og her anbefales det at få hjælp af en programmør, hvis du ikke selv er vild med det tekniske ved hjemmesider. Den anden side, som er tekstdelen kan nemt læres. Det siger sig selv, at hvis der før en hjemmeside laves er lavet en søgeordsanalyse, over hvilke ord virksomhedens kunder søger på. Eks. SEO Roskilde kan teksterne allerede med det samme skrives ud fra den søgeordsanalyse, frem for at du ved en senere lejlighed skal skrive dem om igen. Eks. en Webshop har flere hundrede sider, der så i givet fald skal omskrives.

Vær ærlig og seriøs

Om du selv skal lave SEO eller om du skal få det lavet af professionelle afhænger selvfølgelig først og fremmest om penge, men hvis du er seriøs omkring SEO, bør du tage en beslutning om selv at gøre det og så få det gjort eller også vælge at få et firma til det. Som tidligere nævnt er det et hårdt arbejde med det er også arbejdet værd.

Hvis du syntes det er sjovt kan du selv lære dig SEO på nettet og komme rigtig langt for få midler. Der findes også nogle gode dagskurser, der vil hjælpe dig på vej, hvis opgaven til at starte med virker lidt uoverskuelig. Men hvis du ved, at det kommer du vist aldrig rigtig blive hel vild med at lave og hellere vil koncentrere dig om andre dele af virksomheden bør du få andre til at gøre det. Men uanset om du selv vælger at lave din SEO eller få en virksomhed til at udføre det, er det en af hjørnestenene i at blive fundet af nye kunder på internettet.

Vær den første til at kommentere

Skriv din kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*