DJ-pulten: Instrumentet skabt af moderne teknologi

Dj pult med mange knapper

Om det strømmer ud af bilradioen, højtalerne i elevatoren eller spilles på dansegulvet, så er musik en del af vores hverdag. Det er så godt som umuligt at undgå musikken, der sniger sig ind i øregangen og får fødder til at vippe og hoveder til at nikke med. Med teknologiske landvindinger er det blevet muligt at lave helt nye musikinstrumenter såsom eksempelvis DJ-pulten, der får unge som gamle til at mødes på dansegulvet. Om det er en Radio DJ, Mobil DJ eller dj bryllup, der skal spille op til fest, så har de alle afhængige af deres instrument.

Er det overhovedet et instrument?

De fleste har set DJ’en dreje på knapper og spinne plader, men hvad er det i virkeligheden for en form for instrument? Nogle siger, at DJ’en blot trykker på play-knappen, men det indebærer en del mere musikforståelse at få musikken til at glide. For at det skal lyde lækkert, skal DJ’en nemlig mixe sangene undervejs, så de passer sammen i tempo, genre og stil, hvilket kræver et instrument som DJ-pulten. Man kan sammenligne DJ-pulten med guitaristens guitar, for uden DJ-pulten kan DJ’en ikke udøve sin kunnen. Via pulten kan man afspille og mixe musik, så der ikke er pludselige pauser eller mærkværdige skift mellem musiknumre. Hvis der er noget en DJ kan, så er det nemlig at sammensætte og mixe musik, så det får mennesker i den rette stemning – på dansegulvet, i butikken eller andre steder.

I dag kan DJ-pulten stort set alt

Man kan få DJ-pulte i mange forskellige klasser med forskellige funktioner og ekstra features. De første pulte bestod kort og godt af to pladespillere, hvor DJ’en slæbte plader med sig og scratchede sangene sammen. I dag er pultene langt mere avancerede, og DJ’en kommer ofte med sin computer snarere end en hel kasse plader. Når man mixer sange på pulten, kan det være en fordel eksempelvis at have en skærm, hvorpå DJ’en kan aflæse de vigtigste informationer om musikken. Derudover skal DJ’en have de nødvendige effekter, så han eller hun kan få to musiknumre til at glide sammen uden en ubehagelig overgang. Det kan man gøre ved enten at skrue henholdsvis op og ned for sangene, når man skifter, men med en professionel DJ-pult kan man ligeledes lege med effekter eller loops, så overgangen bliver en lækker detalje.

DJ Bryllup sætter kærlighedsfesten i gang

Der er mange begivenheder, hvor en DJ er aktuel. Når man holder fest, kan det være svært at finde et liveband, der er villig til at spille samtlige timer, gæsterne skal hygge sig. Til forskel kan en DJ holde stemningen ved lige under både middagen og festen og skifte tempo og genre efter behov. Står man og skal holde bryllupsfest er DJ Bryllup et fantastisk indslag, der kan lette brudeparrets bekymringer for, om nu musikken er passende. Udover selve musikken, vil DJ Bryllup også ligeledes ofte stå for røgmaskine, lys og selve opsætningen af pulten. Med en pakkeløsning kommer DJ Bryllup ud og sætter alting op og sørger for, at musikken ikke kun falder i parrets smag, men også får gang i gæsterne. Med deres erfaring har discjockeys nemlig altid et kongenummer i ærmet, der kan få bryllupsgæsterne på gulvet.

Vær den første til at kommentere

Skriv din kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*